Sznycel z warzywami


Sznycel z warzywami
Sznycel z warzywami

Składniki:
4 kawałki schabu
4 łyżki mąki
1 jajko
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Warzywa
1 cukinia
1 cebula
2 ząbki czosnku
4 ziemniaki
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
sól pieprz tymianek
3 łyżki oliwy

Wykonanie:
opłukane kawałki schabu lekko rozbijamy doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
oprószamy mąką dajemy do jajka i bułki tartej smażymy na rumiano z obu stron

Warzywa
umyte w mundurkach ziemniaki gotujemy 20 minut w osolonej wodzie
obieramy ze skóry kroimy w plastry
cukinie papryki cebulę kroimy w kostkę podsmażamy
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
wszystkie warzywa dusić 15 minut pod przykryciem na małym ogniu
sznycel podajemy z warzywami
 

Translate