Składniki:
2 filety z kurczaka
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz bazylia
2 ząbki czosnku
Sos
1/2 pęczka bazylii
4 ząbki czosnku
10 dkg orzeszków Makaron
40 dkg makaronu
Wykonanie:opłukane flety z kurczaka kroimy podsmażamy z pokrojonym czosnkiem
oprószamy solą pieprzem bazylią dusimy 10 minut mieszamy
makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z 1 łyżką oliwy
Sos
Sos
do miksera dajemy opłukaną bazylię orzeszki zmiażdżony czosnek
dolewamy oliwę miksujemy doprawiamy solą pieprzem sokiem z cytryny
makaron podajemy z kurczakiem polewamy sos pesto mieszamy
wierzch posypujemy parmezanem
wierzch posypujemy parmezanem
[pesto można przechowywać w lodówce tydzień ]