Ciasto "Brownie" z kremem

Ciasto "Brownie" z krememCiasto "Brownie" z kremem

Składniki:
2 czekolady
1 kostka masła
1 5 szklanki mąki
1 szklanka cukru
6 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem
1/2 litra śmietany
2 śmietan fix
2 czekolady
3 łyżki cukru pudru
duża garść płatków migdałowych

Wykonanie:
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki i na garnek z gotującą się wodą
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy
przesianą mąkę rozpuszczone masło czekoladę
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 20
wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w 200 st 35 minut

Krem
śmietankę gotujemy dodajemy cukier kawałki czekolady masę mieszamy
zimną masę czekoladową dokładnie ubijamy dosypujemy śmietan fix
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
wierzch smarujemy kremem posypujemy płatkami migdałowymi
 

Translate