Składniki:
4 kawałki karczku
2 łyżki mąki
2 łyżki tłuszczu
2 cebule
Ciapkapusta
kapustę kroimy gotujemy do miękkości odcedzamy
Ciapkapusta
1 kg ziemniaków
1/2 kg kapusty kiszonej
5 dkg boczku wędzonego
2 cebule
1 kg ziemniaków
1/2 kg kapusty kiszonej
5 dkg boczku wędzonego
2 cebule
sól cukier pieprz
Wykonanie:
opłukane kawałki karczku lekko rozbijamy
Wykonanie:
opłukane kawałki karczku lekko rozbijamy
oprószamy solą pieprzem obtaczamy w mące
obsmażamy na tłuszczu z cebulą podlewamy wodą
obsmażamy na tłuszczu z cebulą podlewamy wodą
dusimy około 1.5 godziny pod przykryciem
Ciapkapusta
kapustę kroimy gotujemy do miękkości odcedzamy
cebule boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie odcedzamy
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie odcedzamy
dajemy kapustę podsmażony boczek
doprawiamy solą pieprzem odrobiną cukru
ciapkapustę mieszamy podajemy z bitkami
doprawiamy solą pieprzem odrobiną cukru
ciapkapustę mieszamy podajemy z bitkami