Mój kanał na YouTube

Translate

Rolada czekoladowo korzenna z dżemem

Rolada czekoladowo korzenna z dżemem
Rolada czekoladowo korzenna z dżemem 


Składniki:
4 jajka
3 łyżki mąki
1 łyżka kakao
1/2 łyżki przyprawy do piernika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
1 słoik dżemu

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem kakao przyprawą do piernika
ciasto delikatnie mieszamy przekładamy na blaszkę 25 x 30 cm
wyłożoną papierem do pieczenia 
pieczemy około 25 minut w 170 st
ciasto smarujemy dżemem zwijamy w rulon 
roladę zostawiamy do ostygnięcia dajemy do lodówki na 2 godziny 
wierzch posypujemy cukrem pudrem