Składniki:
3 szklanki mąki
1 jajko
1 szklanka ciepłej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli
Farsz
1 kg pieczarek
10 dkg sera żółtego
3 cebule
sól pieprz maggi
2 łyżki masła
Tłuszcz
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
boczek cebulę kroimy w kosteczkę
podsmażamy na złoty kolor
Wykonanie:
pieczarki podsmażamy z pokrojoną cebulą mielimy
doprawiamy solą pieprzem maggi
Wykonanie:
pieczarki podsmażamy z pokrojoną cebulą mielimy
doprawiamy solą pieprzem maggi
dodajemy starty ser
farsz mieszamy
Ciasto
do mąki dajemy jajko letnią wodę olej sól
Ciasto
do mąki dajemy jajko letnią wodę olej sól
ciasto zarabiamy wałkujemy szklanką wycinamy krążki
nakładamy farsz zlepiamy brzegi
gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie od wypłynięcia
pierogi można robić formą lub kleić ręcznie
podajemy z podsmażonym boczkiem z cebulą
gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie od wypłynięcia
pierogi można robić formą lub kleić ręcznie
podajemy z podsmażonym boczkiem z cebulą