Mój kanał na YouTube

Translate

Pierogi z pieczarkami

Pierogi z pieczarkamiPierogi z pieczarkami

Składniki:
3 szklanki mąki
1 jajko
1 szklanka ciepłej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli

Farsz
1 kg pieczarek
10 dkg sera żółtego
3 cebule
sól pieprz maggi
2 łyżki masła

Tłuszcz
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
boczek cebulę kroimy w kosteczkę 
podsmażamy na złoty kolor

Wykonanie:
pieczarki podsmażamy z pokrojoną cebulą mielimy
doprawiamy solą pieprzem maggi 
dodajemy starty ser 
farsz mieszamy

Ciasto
do mąki dajemy jajko letnią wodę olej sól 
ciasto zarabiamy wałkujemy szklanką wycinamy krążki 
nakładamy farsz zlepiamy brzegi
gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie od wypłynięcia
pierogi można robić formą lub kleić ręcznie
podajemy z podsmażonym boczkiem z cebulą