Ciasto bez pieczenia "Krówka"

Ciasto bez pieczenia "Krówka"Ciasto bez pieczenia "Krówka"

Składniki:
60 szt ciasteczek maślanych
2 puszki masy kajmakowej
1 budyń
1 litr mleka
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 kostka masła

Śmietana
400 śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru

Wykonanie:
gotujemy 1/2 litra mleka z masłem cukrem pozostałe
mleko mieszamy z obiema mąkami i budyniem
do gotującego się mleka dolewamy masę budyniową
mieszamy budyń gotujemy 3 minuty
blaszkę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą
układamy herbatniki a na nie dajemy masę budyniową
kolejną warstwę herbatników masę budyniową
polewamy masą kajmakową kolejne herbatniki
na wierzch dajemy bitą śmietanę masą kajmakową
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno
[do śmietany można dodać śmietan fix]
 

Translate