Mój kanał na YouTube

Translate

Bigos z suszonymi śliwkami


Bigos z suszonymi śliwkami
Bigos z suszonymi śliwkami

Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
1/2 kg kapusty białej
60 dkg łopatki
20 dkg boczku wędzonego
30 dkg wędliny
15 dkg suszonych śliwek
1 cebula
sól pieprz papryka maggi majeranek
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
4 ząbki czosnku
3 łyżki koncentratu pomidorowego

Wykonanie:
kapusty gotujemy w oddzielnych garnkach 
z zielem angielskim liściem laurowy odcedzamy
opłukane mięso kroimy w kostkę 
podsmażamy podlewamy wodą
dusimy do miękkości pod przykryciem
boczek wędlinę kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą
łączymy kapusty mięso boczek koncentrat pomidorowy śliwki
doprawiamy solą pieprzem papryką maggi zmiażdżonym czosnkiem majerankiem
bigos mieszamy zagotowujemy