Bigos z suszonymi śliwkami

Bigos z suszonymi śliwkami

Bigos z suszonymi śliwkami


Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
1/2 kg kapusty białej
60 dkg łopatki
20 dkg boczku wędzonego
30 dkg wędliny
10 dkg śliwek suszonych
1 cebula
sól pieprz papryka maggi majeranek
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
4 ząbki czosnku
3 łyżki koncentratu pomidorowego

Wykonanie:
kapusty gotujemy w oddzielnych garnkach z zielem angielskim liściem laurowy
opłukane mięso kroimy w kostkę podsmażamy podlewamy wodą dusimy do miękkości
boczek wędlinę kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą
do kapusty dajemy mięso boczek koncentrat pomidorowy suszone śliwki
doprawiamy solą pieprzem papryką maggi zmiażdżonym czosnkiem majerankiem
bigos mieszamy zagotowujemy
 

Translate