Schab z kapustą włoską

Schab z kapustą włoską
Schab z kapustą włoską 

Składniki:
1 kg schabu
1 kg kapusty włoskiej
2 ziemniaki [surowe]
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól pieprz tymianek
majeranek magii
4 łyżki oliwy

Wykonanie:
opłukany schab osuszamy nacieramy
olejem solą pieprzem tymiankiem zmiażdżonym czosnkiem
dajemy do lodówki na 2 godziny po tym czasie
pieczemy w 200 st około 1 godziny
schab polewamy powstałym sosem podczas pieczenia

Kapusta
opłukaną kapustę szatkujemy gotujemy
10 minut w osolonej wodzie odcedzamy
doprawiamy solą pieprzem majerankiem maggi
surowe ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach
do kapusty dajemy podsmażoną cebulę starte ziemniaki
mieszamy dusimy około 10 minut podajemy z upieczonym schabem
 

Translate