Sałatka z roszponki z sosem z maku
Składniki:
1 opakowanie roszponki
3 gruszki
garść orzechów krojonych
Sos
1 łyżka maku
1 cytryna
2 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
3 łyżki oliwy
sól pieprz
Wykonanie:
opłukaną roszponkę osuszamy gruszki kroimy w paseczki orzechy siekamy
na talerzu układamy roszponkę gruszki posypujemy orzechami
Sos
łączymy musztardę miód oliwę mak sok z cytryny
sałatkę polewamy sosem krótko przed podaniem
Składniki:
1 opakowanie roszponki
3 gruszki
garść orzechów krojonych
Sos
1 łyżka maku
1 cytryna
2 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
3 łyżki oliwy
sól pieprz
Wykonanie:
opłukaną roszponkę osuszamy gruszki kroimy w paseczki orzechy siekamy
na talerzu układamy roszponkę gruszki posypujemy orzechami
Sos
łączymy musztardę miód oliwę mak sok z cytryny
sałatkę polewamy sosem krótko przed podaniem