Rosół z tartym ciastem

Rosół z tartym ciastem

Rosół z tartym ciastem


Składniki:
1 korpus z kurczaka
1/2 kg żeberek wołowych
włoszczyzna marchew pietruszka kawałek seler i por
sól pieprz czosnek maggi
zielona pietruszka

Tarte ciasto
1 szklanka mąki
2 jajka
szczypta soli

Wykonanie:
umyte żeberka korpus zalewamy 2 litrami zimnej wody gotujemy na wolnym ogniu około 2 godzin
po godzinie do rosołu dodajemy włoszczyznę doprawiamy solą pieprzem czosnek maggi
ugotowany rosół przecedzamy jarzyny kroimy w kosteczkę dodajemy do rosołu

Tarte ciasto
z mąki jajek szczypty soli robimy twarde ciasto
dokładnie wrabiamy ścieramy na tarce o dużych oczkach
tarte ciasto przesypujemy mąką suszymy około 15 minut
po tym czasie tarte ciasto gotujemy bezpośrednio w rosole
 

Translate