Naleśniki z fasolką

Naleśniki z fasolkąNaleśniki z fasolką

Składniki:
2 szklanki mąki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
3 jajka
szczypta soli
olej

Farsz
2 puszki fasoli
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
1 ząbek czosnku
30 dkg kiełbasy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz majeranek słodka papryka

Wykonanie:
mąkę mleko wodę jajka koncentrat pomidorowy łączymy za pomocą robota
ciasto zostawiamy na 30 minut smażymy naleśniki na oleju

Farsz
wędlinę boczek cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy
dodajemy odsączoną fasolę koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem majerankiem zagotowujemy
farsz nakładamy na naleśniki składamy podajemy na gorąco
zapiekamy na patelni lub w piekarniku
 

Translate