Kruche ciasto z kokosem i dżemem

Kruche ciasto z kokosem i dżememKruche ciasto z kokosem i dżemem

Składniki:
1/2 kg mąki
3 żółtka
10 dkg cukru
1 kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Kokos
30 dkg kokosu
5 białek
1/2 kostki masła
3/4 szklanki cukru pudru
1 duży słoik dżemu z czarnej porzeczki

Wykonanie:
przesianą mąkę z proszkiem mieszamy
z żółtkami cukrem margaryną szczyptą soli
wyrabiamy ciasto zawijamy w filię
ciasto dajemy do lodówki na 30 minut

Kokos
na patelnię dajemy masło dodajemy kokos mieszamy
białka ubijamy z cukrem łączyć z zimnym kokosem

Ciasto
ciasto dzielimy na 2 części wałkujemy
dajemy na blaszkę 25 x 30 wyłożoną papierem do pieczenia
ciasto smarujemy dżemem dajemy ciasto
a na nie wykładamy masę kokosową
pieczemy 45 minut w temperaturze 170 stopni
 

Translate