Kotlety z ryżu i szpinaku


Kotlety z ryżu i szpinakuKotlety z ryżu i szpinaku

Składniki:
2 szklanki ryżu
20 szpinaku [świeżego]
1 cebula
1 jajko
1 łyżka masła
20 dkg sera białego
sól pieprz gałka muszkatowa
bułka tarta
olej

Wykonanie:
opłukany ryż gotujemy w osolonej wodzie
[ tak jak makaron]odcedzamy
lub gotujemy na sypko przepis tutaj
cebulę podsmażamy dodajemy szpinak czosnek
[szpinak płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy]
dusimy aż woda odparuje miksujemy
do ryżu dodajemy szpinak cebulę jajko ser biały
doprawiamy solą pieprzem gałka muszkatowa
masę ryżową dokładnie wyrabiamy
formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej
smażymy na oleju
 

Translate