Mój kanał na YouTube

Translate

Kotlety z ryżu i szpinaku

Kotlety z ryżu i szpinaku
Kotlety z ryżu i szpinaku

Składniki:
2 szklanki ryżu
20 szpinaku świeżego
1 cebula
1 jajko
1 łyżka masła
20 dkg sera białego
sól pieprz gałka muszkatowa
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:
opłukany ryż gotujemy w osolonej wodzie tak jak makaron odcedzamy
lub gotujemy na sypko Przepis tutaj
cebulę podsmażamy z pokrojonym szpinakiem czosnkiem
[szpinak płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy]
dusimy aż woda odparuje miksujemy
do ryżu dodajemy szpinak cebulę jajko ser
doprawiamy solą pieprzem gałka muszkatowa
masę ryżową dokładnie wyrabiamy formujemy kotleciki
obtaczamy w bułce tartej smażymy z obu stron