Mój kanał na YouTube

Translate

Indyk duszony z kaszą jaglaną


Indyk duszony z kaszą jaglanąIndyk duszony z kaszą jaglaną

Składniki:
1 duże podudzie z indyka
sól pieprz oregano słodka papryka
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
3 ząbki czosnek

Wykonanie:
sól pieprz oregano paprykę zmiażdżony czosnek łączymy z masłem
umyte podudzia z indyka osuszamy nacieramy marynatą
obsmażamy podlewamy wodą dusimy do miękkości pod przykryciem
powstały sos przecedzamy dodajemy mąkę mieszamy zagotowujemy

Kasza:
1 szklanka kaszy jaglanej
1.5 szklanki wody
1 łyżka masła
sól

Kaszę płuczemy pod  bieżącą wodą na sitku przekładamy garnka
zalewamy wodą dajemy masło solimy
kaszę mieszamy gotujemy aż wchłonie wodę

Robimy kąpiel wodną:
Do dużego garnka wlewamy 1/2 objętości wody gotujemy
dajemy do niego garnek z kaszą i zostawimy na 1/2 godziny