Indyk duszony z kaszą jaglaną

Indyk duszony z kaszą jaglaną
Indyk duszony z kaszą jaglaną

Składniki:
4 podudzia z indyka
sól pieprz oregano papryka sucha
1 łyżka masła
3 ząbki czosnek

Wykonanie:
sól pieprz oregano paprykę zmiażdżony czosnek łączymy z masłem
umyte podudzia z indyka osuszamy nacieramy marynatą
obsmażamy podlewamy wodą dusimy do miękkości pod przykryciem

Kasza:
1 szklanka kaszy jaglanej
2.5 szklanki wody
1 łyżka masła
sól
kaszę płuczemy pod  bieżącą wodą na sitku
gotujemy wodę z masłem dodajemy kaszę sól gotujemy 10 minut mieszamy

Robimy kąpiel wodną:
Do dużego garnka wlewamy 1/2 objętości wody gotujemy
dajemy do niego garnek z kaszą i zostawimy na 1/2 godziny
 

Translate