Gulasz wołowy z oliwkami
Składniki:
1 kg wołowiny np. pręgi
3 łyżki mąki
1/2 słoika czarnych oliwek
sól pieprz słodka papryka
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
umyte mięso kroimy na kawałki
1 kg wołowiny np. pręgi
3 łyżki mąki
1/2 słoika czarnych oliwek
sól pieprz słodka papryka
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
umyte mięso kroimy na kawałki
oprószamy mąką obsmażamy na tłuszczu
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem papryką
zalewamy wodą dusimy około 3 godzin
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem papryką
zalewamy wodą dusimy około 3 godzin
na małym ogniu pod przykryciem
do miękkiego mięsa dodajemy pokrojone oliwki
do miękkiego mięsa dodajemy pokrojone oliwki