Dorsz zapiekany z groszkiem zielonym
Składniki:
80 dkg dorsza
2 puszki groszku zielonego
2 cebule
1/2 cytryny
4 łyżki masła
3 ząbki czosnku
sól pieprz zioła prowansalskie
Wykonanie:
opłukane filety z dorsza kroimy na kawałki osuszamy
oprószamy solą pieprzem ziołami skrapiamy sokiem z cytryny
rybę dajemy do lodówki na 30 minut
na folię aluminiową wysmarowaną masłem
układamy rybę pokrojoną cebulę odsączony groszek kawałek masła z czosnkiem
folię zwijamy rybę zapiekamy w 190 st 25 minut
Składniki:
80 dkg dorsza
2 puszki groszku zielonego
2 cebule
1/2 cytryny
4 łyżki masła
3 ząbki czosnku
sól pieprz zioła prowansalskie
Wykonanie:
opłukane filety z dorsza kroimy na kawałki osuszamy
oprószamy solą pieprzem ziołami skrapiamy sokiem z cytryny
rybę dajemy do lodówki na 30 minut
na folię aluminiową wysmarowaną masłem
układamy rybę pokrojoną cebulę odsączony groszek kawałek masła z czosnkiem
folię zwijamy rybę zapiekamy w 190 st 25 minut