Udka z kurczaka w cieście
Składniki:
4 udka
Ciasto
1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanka mleka
1 jajko
sól pieprz papryka imbir
1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanka mleka
1 jajko
sól pieprz papryka imbir
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
opłukane udka osuszamy oprószamy solą pieprzem dajemy do lodówki na 30 minut
Wykonanie:
opłukane udka osuszamy oprószamy solą pieprzem dajemy do lodówki na 30 minut
Ciasto
do mąki dodajemy sól mleko jajko imbir paprykę
ciasto dokładnie mieszamy najlepiej robotem
udka oprószamy mąką zanurzamy w cieście
do mąki dodajemy sól mleko jajko imbir paprykę
ciasto dokładnie mieszamy najlepiej robotem
udka oprószamy mąką zanurzamy w cieście
smażymy w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor
dajemy na 15 minut do piekarnika 180 st
dajemy na 15 minut do piekarnika 180 st