Tort bez pieczenia z musem truskawkowym
Składniki:
3 szklanki musu z truskawek
4 truskawki do dekoracji
3 galaretki truskawkowe
3 łyżki cukru
2 łyżki soku z cytryny
biszkopty
Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
Poncz
1/2 szklanki mleka
1 łyżka cukru pudru
składniki ponczu mieszamy
Wykonanie:
galaretki rozpuszczamy w 1.5 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
opłukane truskawki miksujemy
opłukane truskawki miksujemy
łączymy z galaretką dodajemy cukier sok z cytryny
masę mieszamy
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną żelatynę masę mieszamy
tortownicę wykładamy folią spożywczą
tortownicę wykładamy folią spożywczą
wykładamy nasączone biszkopty a na nie dajemy mus truskawkowy
układamy biszkopty dajemy bitą śmietanę
wierzch dekorujemy galaretką truskawkami rozetkami z bitej śmietany
tort dajemy do lodówki na 2 godziny
wierzch dekorujemy galaretką truskawkami rozetkami z bitej śmietany
tort dajemy do lodówki na 2 godziny