Kasza jaglana z sokiem
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 łyżka masła
3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
szczypta soli
sok
Wykonanie:
kaszę płuczemy pod bieżącą wodą na sitku
1 łyżka masła
3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
szczypta soli
sok
Wykonanie:
kaszę płuczemy pod bieżącą wodą na sitku
dajemy do garnka zalewamy wodą i mlekiem
gotujemy 10 minut na małym ogniu mieszamy
gotujemy 10 minut na małym ogniu mieszamy
dodajemy oba cukry szczyptę soli
kaszę przykrywamy zostawiamy na 30 minut w ciepłym miejscu
wykładamy na talerz polewamy sokiem
kaszę przykrywamy zostawiamy na 30 minut w ciepłym miejscu
wykładamy na talerz polewamy sokiem