Paszteciki z maślanki z pieczarkami i serem

Paszteciki z maślanki z pieczarkami i seremPaszteciki z maślanki z pieczarkami i serem

Składniki:
1/2 kg mąki
1/2 kg margaryny
1 łyżka octu
1 szklanka maślanki
sól

Farsz
40 dkg pieczarek
10 dkg sera żółtego
2 łyżki masła
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól pieprz

Wykonanie:
do przesianej mąki dodajemy margarynę
[ścieramy na tarce o dużych oczkach]
dolewamy maślankę ocet szczyptę soli
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
obrane pieczarki kroimy podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżony czosnkiem
dodajemy starty ser żółty farsz mieszamy
ciasto wałkujemy na  prostokąt dajemy pieczarki
składamy kroimy z ukosa układamy na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 40 minut w 190 st
podajemy z barszczem przepis tutaj
 

Translate