Fasolka z pulpetami
Składniki:
1/2 kg fasoli
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 cebula
30 dkg mięsa mielonego
2 łyżki kaszy manny
1 jajko
sól pieprz majeranek
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
opłukaną fasolkę moczymy na noc odcedzamy
zalewamy ponownie wodą gotujemy do miękkości
cebulkę kroimy w kostkę podsmażamy
mięso doprawiamy solą pieprzem majerankiem papryką
dodajemy jajko kaszę mannę podsmażoną cebulę
dokładnie wyrabiamy masę mięsną formujemy pulpeciki
gotujemy 15 minut w osolonej wodzie
cebulkę kroimy w kostkę podsmażamy
mięso doprawiamy solą pieprzem majerankiem papryką
dodajemy jajko kaszę mannę podsmażoną cebulę
dokładnie wyrabiamy masę mięsną formujemy pulpeciki
gotujemy 15 minut w osolonej wodzie
dodajemy fasolkę koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek
danie zagotowujemy
danie zagotowujemy