Ciecierzyca ze szpinakiem
Składniki:
40 dkg ciecierzycy
2 ząbki czosnku
1 cebula
30 dkg szpinaku świeżego
3 łyżki śmietany
sól pieprz gałka muszkatowa
Wykonanie:
opłukaną ciecierzycę zalewamy wodą moczymy na noc odcedzamy
ponownie zalewamy woda gotujemy około 90 minut w osolonej wodzie
szpinak płuczemy pod bieżącą wodą kroimy
dajemy na patelnię masło cebulę szpinak ciecierzycę zmiażdżony czosnek
doprawiamy solą pieprzem gałką muszkatową
dodajemy śmietanę gotujemy aż śmietana zgęstnieje
szpinak płuczemy pod bieżącą wodą kroimy
dajemy na patelnię masło cebulę szpinak ciecierzycę zmiażdżony czosnek
doprawiamy solą pieprzem gałką muszkatową
dodajemy śmietanę gotujemy aż śmietana zgęstnieje