Składniki:
1/2 kg mąki pszennej
1 kostka masła
3 łyżki miodu
1/2 szklanki cukru
3 jajka
2 łyżeczki sody
szczypta soli
Jabłka
1.5 kg jabłek
5 łyżek cukru
2 galaretki
1 czekolada
Wykonanie:
mąkę łączymy z masłem cukrem miodem jajkami sodą
wyrabiamy ciasto dzielimy na 2 części
dajemy na blaszkę 30 x 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 2 placki w 180 st około 25 minut
Jabłka
jabłka obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach
gotujemy z cukrem 5 minut aż będą szkliste
dosypujemy suche galaretki mieszamy studzimy
na placek dajemy tężejące jabłka nakrywamy drugim plackiem
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
na placek dajemy tężejące jabłka nakrywamy drugim plackiem
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą