Składniki:
30 dkg mielonego maku
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
3/4 kostki masła
6 jajek
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kawy
Wykonanie:
masło ucieramy na puszystą masę
dodajemy po jednym żółtku mak miód mąkę sodę cynamon kawę ubite białka
ciasto delikatnie mieszamy przekładamy do blaszki 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
30 dkg mielonego maku
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
3/4 kostki masła
6 jajek
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kawy
Wykonanie:
masło ucieramy na puszystą masę
dodajemy po jednym żółtku mak miód mąkę sodę cynamon kawę ubite białka
ciasto delikatnie mieszamy przekładamy do blaszki 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 50 minut
Ciasto mogą jeść osoby na diecie bezglutenowej
Ciasto mogą jeść osoby na diecie bezglutenowej