Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną

Pieczarki faszerowane kaszą gryczanąPieczarki faszerowane kaszą gryczaną

Składniki:
8 dużych pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
10 dkg mięsa mielonego
1/2 woreczka kaszy gryczanej
sól pieprz maggi
1 łyżka masła
zielona pietruszka

Wykonanie:
pieczarki obieramy odcinamy trzonki ścieramy na tarce o dużych oczkach
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy z pieczarkami
do farszu dajemy ugotowaną kaszę mięso mielone pieczarki z cebulą
[kaszę gryczaną gotujemy według  przepisu na opakowaniu ]
doprawiamy solą pieprzem maggi zmiażdżonym czosnkiem
farszem dokładnie mieszamy nadziewamy kapelusze pieczarek
pieczarki smażymy na małym ogniu na złoto brązowy kolor
 

Translate