Patisony faszerowane mięsem i kaszą jaglaną

Patisony faszerowane mięsem i kaszą jaglaną





Patisony faszerowane mięsem i kaszą jaglaną

Składniki:
8 patisonów
30 dkg mięsa mielonego
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 cebula
1 jajko
sól pieprz tymianek
2 ząbki czosnku
4 pomidory
1 szklanka bulionu

Wykonanie:
opłukane patisony gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie ze szczyptą cukru
kroimy na pół wydrążamy miąższ kroimy w kosteczkę
mięso mielone łączymy z ugotowaną kaszą podsmażoną cebulą dodajemy jajko miąższ z patisonów doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farszem mieszamy napełniamy wydrążone patisony dajemy do naczynia
zalewamy wywarem ze świeżych miksowanych pomidorów z bulionem
pieczemy około 45 minut w 190 st
 

Translate