Sernik na zimno z jeżynami

Sernik na zimno z jeżynami
Sernik na zimno z jeżynami

Składniki:
3 jajka
3 łyżki cukru
3 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa
25 dkg jeżyn
1 jogurt [150]
200 ml śmietany kremówki
5 łyżeczek żelatyny
4 łyżki cukru pudru

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 25 minut

Masa 
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy cukrem na sztywno łączymy z jogurtem zmiksowanymi jeżynami
rozpuszczoną żelatynę masę mieszamy wykładamy biszkopt dekorujemy
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
 

Translate