Sernik na zimno z jeżynami

Sernik na zimno z jeżynami
Sernik na zimno z jeżynami

Składniki:
3 jajka
3 łyżki cukru
3 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa
1 serek mascarpone
1 szklanka musu z jeżyn
1/2 litra śmietany kremówki
5 łyżeczek żelatyny
3/4 szklanki cukru pudru

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 25 minut

Masa 
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy cukrem na sztywno łączymy z serkiem jeżynami płynną żelatyną
masę mieszamy wykładamy biszkopt ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin