Sernik na zimno z porzeczkami

Sernik na zimno z porzeczkamiSernik na zimno z porzeczkami

Składniki:
20 szt biszkoptów

Ser
1/2 kg sera białego
1/2 kostki masła
1/2 litra śmietany kremówki
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
7 łyżeczek żelatyny
1/2 szklanki mleka
40 dkg porzeczek

Wykonanie:
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
obrane porzeczki płuczemy na sitku pod bieżącą wodą osuszamy

Ser
mielony ser ucieramy z masłem obiema cukrami na puszystą masę
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy
do sera płynną żelatynę śmietanę porzeczki
masę mieszamy wykładamy masę na biszkopty
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
 

Translate