Mój kanał na YouTube

Translate

Sernik na zimno z czarną porzeczką

Sernik na zimno z czarną porzeczką

Sernik na zimno z czarną porzeczką


Składniki:
20 szt biszkoptów

Ser
1.5 szklanki czarnej porzeczki zmiksowanej
3 serki homogenizowane [po 150 g]
1/2 litra śmietany kremówki
9 łyżeczek żelatyny
3/4 szklanki cukru pudru


Wykonanie:
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty

Ser
opłukaną i obraną porzeczkę miksujemy
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy cukrem na sztywno dodajemy zmiksowaną porzeczkę płynną żelatyną
masę mieszamy wykładamy na biszkopty ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin