Sałatka z fasolki szparagowej i szynki

Sałatka z fasolki szparagowej i szynki
Sałatka z fasolki szparagowej i szynki

Składniki:
1/2 kg fasolki szparagowej
15 dkg szynki
3 pomidory
kilka rzodkiewek
kawałek por
sól pieprz cukier oregano
1/2 cytryny
3 łyżki majonezu

Wykonanie:
obraną i opłukaną fasolkę kroimy na 3 cm kawałki
gotujemy 10 minut w osolonej wodzie ze szczyptą cukru
[fasolkę przelewamy zimną wodą aby była chrupiąca ]
umyty por kroimy w cieniutki plasterki cebulę siekamy
szynkę kroimy w paseczki pomidory rzodkiewkę kroimy
[pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry]
doprawiamy solą oregano sokiem z cytryny pieprzem cukrem
dodajemy majonez sałatkę mieszamy
 

Translate