Paprykarz z wołowiny
Składniki:
80 dkg wołowiny
4 pomidory
2 cebule
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
1 papryka czerwona
sól pieprz ostra papryka
3 ząbki czosnku
Wykonanie:
opłukane mięso kroimy w dużą kostkę podsmażamy z cebulą czosnkiem
podlewamy 1.5 litrem wody doprawiamy pieprzem papryką dusimy około 2,5 godziny
dodajemy pokrojoną paprykę odsączoną kukurydzę fasolę dusimy 10 minut
na koniec danie solimy paprykarz podajemy z pieczywem
Składniki:
80 dkg wołowiny
4 pomidory
2 cebule
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
1 papryka czerwona
sól pieprz ostra papryka
3 ząbki czosnku
Wykonanie:
opłukane mięso kroimy w dużą kostkę podsmażamy z cebulą czosnkiem
podlewamy 1.5 litrem wody doprawiamy pieprzem papryką dusimy około 2,5 godziny
dodajemy pokrojoną paprykę odsączoną kukurydzę fasolę dusimy 10 minut
na koniec danie solimy paprykarz podajemy z pieczywem