Gołąbki w kapuście pekińskiej

Gołąbki w kapuście pekińskiej

Gołąbki w kapuście pekińskiej


Składniki:
10 dkg ryżu [w woreczku]
1 kapusta pekińska
1/2 kg mięsa mielonego
sól pieprz czerwona papryka
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła
1 cebula
bulion

Wykonanie:
opłukaną kapustę pekińską gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie oddzielamy kolejno liście
ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
do mięsa dajemy sól pieprz ryż cebulę czosnek farsz dokładnie mieszamy
rozkładamy liście kapusty dajemy farsz ściśle zwijamy powtarzamy do wyczerpania składników
układamy w garnku podlewamy bulionem dusimy około 30 minut pod przykryciem
podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj
 

Translate