Biszkopt z masą i truskawkami

Biszkopt z masą i truskawkamiBiszkopt z masą i truskawkami

Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek cukru

Masa
1 kostka masła
1 szklanka kwaśnej śmietany
1/2 szklanki cukru
2 galaretki truskawkowe
1/2 kg truskawek

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy wyłożonej papierem
pieczemy w 180 st około 35 minut

Masa
masło z cukrem ucieramy do białości
dolewamy porcjami śmietanę ucieramy
na puszysty krem masę mieszamy
galaretki rozpuszczamy według
przepisu na opakowaniu studzimy
biszkopt smarujemy masą układamy
truskawki zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
 

Translate