Gołąbki z ziemniakami

Gołąbki z ziemniakami

Gołąbki z ziemniakami


Składniki:
Opublikowane dnia

1 główka kapusty

Farsz
1 kg ziemniaków
30 dkg pieczarek
1 cebula
sól pieprz czosnek papryka słodka
2 łyżki masła
2 szklanki bulionu

Wykonanie:
z opłukanej kapusty wycinamy głąb gotujemy w wrzącej osolonej wodzie
oddzielamy kolejno liście z kapusty

Farsz
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie odcedzamy przepuszczamy przez praskę
cebulę pieczarki kroimy podsmażamy na maśle łączymy z ziemniakami
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem papryką farsz mieszamy
na liść kapusty nakładamy farsz ściśle zwijamy gołąbki
dajemy do garnka podlewamy 2 szklankami bulionu
dusimy 30 minut pod przykryciem na małym ogniu
 

Translate