Calzone pieróg z warzywami





Calzone pieróg z warzywami

Składniki:
40 dkg mąki
2 dkg drożdży
3/4 szklanki mleka
3 łyżki oleju
sól cukier oregano bazylia

Farsz
1/2 brokuła
1 cukinia
1 papryka żółta

Wykonanie:
z mąki drożdży letniego mleka soli i szczypty cukru
wyrabiamy ciasto dajemy w ciepłe miejsce na 30 minut

Farsz
brokuł dzielimy na różyczki gotujemy 7 minut w osolonej wodzie
cukinię paprykę kroimy podsmażamy na oleju
podlewamy niewielką ilością wody dusimy 10 minut
doprawiamy solą pieprzem bazylią oregan
ciasto dzielimy na 2 części wałkujemy
wykładamy zimny farsz zlepiamy brzegi
smarujemy rozkłóconym jajkiem
pieczemy w 200 st około 35 minut
 

Translate