Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto czekoladowe z kremem kokosowym

Ciasto czekoladowe z kremem kokosowymCiasto czekoladowe z kremem kokosowym

Składniki:
6 jajek
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao
6 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa
1/2 litra śmietany kwaśnej
30 dkg kokosu
1 szklanka cukru pudru
1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao przesiane z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut

Polewa
1 czekolada
2 łyżki śmietanki
składniki polewy podgrzewamy

Masa
kokos łączymy ze śmietaną cukrem masę zostawiamy na 30 minut
biszkopt kroimy na pół smarujemy dżemem dajemy kremem kokosowym
wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą