Ciasto czekoladowe z kremem kokosowym

Ciasto czekoladowe z kremem kokosowymCiasto czekoladowe z kremem kokosowym

Składniki:
6 jajek
5 łyżek mąki
2 łyżki kakao
6 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa
1/2 litra śmietany kwaśnej
30 dkg kokosu
1 szklanka cukru pudru
1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao przesiane z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut

Polewa
1 czekolada
2 łyżki śmietanki
składniki polewy podgrzewamy

Masa
kokos łączymy ze śmietaną cukrem masę zostawiamy na 30 minut
biszkopt kroimy na pół smarujemy dżemem dajemy kremem kokosowym
wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą
 

Translate