Surówka z świeżej kapusty i papryki
Składniki:
1/2 kg kapusty świeżej
1 papryka czerwona
1/2 pęczka rzodkiewek
sól pieprz
1 cytryna
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
garść zielonej pietruszki
Wykonanie:
kapustę drobno szatkujemy
paprykę rzokiewkę kroimy w kostkę
doprawiamy solą pieprzem sokiem z cytryny zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy oliwę zieloną pietruszkę surówkę mieszamy
Składniki:
1/2 kg kapusty świeżej
1 papryka czerwona
1/2 pęczka rzodkiewek
sól pieprz
1 cytryna
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
garść zielonej pietruszki
Wykonanie:
kapustę drobno szatkujemy
paprykę rzokiewkę kroimy w kostkę
doprawiamy solą pieprzem sokiem z cytryny zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy oliwę zieloną pietruszkę surówkę mieszamy