Ryba gotowana z sosem musztardowym

Ryba gotowana z sosem musztardowym

Ryba gotowana z sosem musztardowym


Składniki:
1/2 kg filetu z ryby
2 łyżki soku z cytryny
sól pieprz zioła prowansalskie

Sos musztardowy
1 cebula
1 łyżka mąki
1/2 szklanki śmietany
3 łyżki musztardy
1 łyżka masła
sól pieprz

Wykonanie:
cebulę kroimy podsmażamy na maśle dodajemy mąkę zalewamy 1,5 szklanki wrzątku
mieszamy gotujemy 3 minuty do sosu dodajemy musztardę śmietanę doprawimy solą pieprzem

Ryba
opłukane filety z ryby osuszamy ręcznikiem papierowym
oprószamy solą pieprzem ziołami skrapiamy sokiem z cytryny dajemy do lodówki na 2 godziny
rybę gotujemy w parowarze 10 minut podajemy z sosem musztardowym
 

Translate