Pulpety w sosie z warzywnym

Pulpety w sosie z warzywnym

Pulpety w sosie z warzywnym

Składniki:
40 dkg mięsa mielonego
1 jajko
1 cebula
3 łyżki kaszy manny
sól pieprz
1 ząbek czosnku
olej

Sos
30 dkg pieczarek
1 puszka fasoli czerwonej
1 papryka
2 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz

Wykonanie:
mięso mielone doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
dodajemy kaszę mannę jajko mieszamy masę mięsną
formujemy pulpet gotujemy 20 minut w osolonej wodzie

Sos
pokrojone pieczarki podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem dodajemy pokrojoną paprykę
koncentrat pomidorowy odsączoną fasolę
podlewamy niewielką ilością wody całość dusimy 10 minut
pulpety podajemy z sosem
 

Translate