Mój kanał na YouTube

Translate

Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką

Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką
Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką

Składniki:
1 kg mąki
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki soli
2 szklanki ciepłej wody

Farsz
2 szklanki kaszy gryczanej Kasza na sypko przepis Tutaj
20 dkg wątróbki z drobiu
2 łyżki masła
2 jajka
1 cebula
sól pieprz majeranek

Wykonanie:
do miski dajemy mąkę sól ciepłą wodę olej ciasto dokładnie mieszamy

Farsz
wątróbkę podsmażamy cebulą mielimy dajemy kaszę jajka
doprawiamy solą pieprzem majerankiem farsz dokładnie mieszamy
ciasto wałkujemy cienko wykrawamy szklanką krążki nakładamy farsz zlepiamy
gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie po wypłynięciu
podajemy z cebulką [pierogi można robić formą]