Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką

Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką

Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką

Składniki:
1 kg mąki
2 łyżki oleju
odrobina soli
3 szklanki ciepłej wody

Farsz
2 szklanki kaszy gryczanej
przepis Tutaj
20 dkg wątróbki z drobiu
2 łyżki masła
2 jajka
1 cebula
sól pieprz majeranek

Wykonanie:
do miski dajemy mąkę ciepłą wodę olej ciasto dokładnie mieszamy

Farsz
kaszę podsmażoną cebulę z wątróbką mielimy dajemy jajka
doprawiamy solą pieprzem majerankiem farsz dokładnie mieszamy
ciasto wałkujemy cienko wykrawamy szklanką krążki
nakładamy farsz zlepiamy
gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie po wypłynięciu
podajemy z cebulką [pierogi można robić formą]
 

Translate