Kapuśniak z białej kapusty z mięsem

Kapuśniak z białej kapusty z mięsem

Kapuśniak z białej kapusty z mięsem


Składniki:
1/2 kg kapusty
30 dkg mięsa gulaszowego
3 ziemniaki
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
2 liść laurowy
1 ziele angielskie
sól pieprz kminek
2 łyżki koncentratu pomidorowy

Wykonanie:
opłukaną kapustę szatkujemy gotujemy w osolonej wodzie z zielem angielskim liściem laurowym
opłukane mięso kroimy w kostkę zalewamy 1.5 litra wodą gotujemy do miękkości
ziemniaki kroimy w kostkę jarzyny ścieramy na tarce dodajemy
do prawie miękkiego mięsa gotujemy 30 minut
doprawiamy solą pieprzem kminkiem dodajemy koncentrat pomidorowy
kapuśniak zagotowujemy posypujemy zieloną pietruszką
 

Translate