Ciasto z rabarbarem i kokosem
Składniki:
3 jajka
3 duże łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Rabarbar
30 dkg rabarbaru
1/2 szklanki cukru
2 budynie
Kruszonka
10 dkg masła
3 łyżki cukru
10 dkg kokosu
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dajemy obie mąkę przesiane z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 20 x 25 cm
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 20 x 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 25 minut
Rabarbar
rabarbar kroimy na kawałki dodajemy cukier
pieczemy w 170 st około 25 minut
Rabarbar
rabarbar kroimy na kawałki dodajemy cukier
zalewamy 3 łyżkami wody rozgotowujemy
budynie mieszamy w 1/2 szklance wody
budynie mieszamy w 1/2 szklance wody
dodajemy do rabarbaru mieszamy gotujemy 3 minuty
na ciasto wykładamy gorący budyń rabarbarowy
na ciasto wykładamy gorący budyń rabarbarowy
wierzch posypujemy kruszonką kokosową
Kruszonka
na patelnię dajemy kokos dodajemy masło cukier
Kruszonka
na patelnię dajemy kokos dodajemy masło cukier
smażymy na złoty kolor
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin