Ciasto francuskie ze szpinakiem
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
Nadzienie
30 dkg szpinaku świeżego
10 dkg sera żółtego
sól czosnek gałka muszkatowa
1 łyżka masła
Wykonanie:
ciasto francuskie dzielimy na kwadraty
opłukany szpinak osuszamy podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem gałką
ciasto układamy w foremce do muffinek
na ciasto dajemy szpinak starty ser żółty
pieczemy w 200 st na złoty kolor
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
Nadzienie
30 dkg szpinaku świeżego
10 dkg sera żółtego
sól czosnek gałka muszkatowa
1 łyżka masła
Wykonanie:
ciasto francuskie dzielimy na kwadraty
opłukany szpinak osuszamy podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem gałką
ciasto układamy w foremce do muffinek
na ciasto dajemy szpinak starty ser żółty
pieczemy w 200 st na złoty kolor