Składniki:
5 jajek
4 łyżki mąki
2 łyżki kakao
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa
1.5 kostki masła
2 łyżki kakao
2 jajka
4 łyżki cukru pudru
1/3 szklanki rumu
3 szklanki płatków
herbatniki
1 czekolada
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao przesiane z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy pieczemy w 180 st około 35 minut
Masa
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
[jajka przed ubijaniem zaparzamy we wrzątku ]
masło ucieramy do białości
dodajemy po łyżce masy jajecznej rum kakao
ucieramy na puszysty krem
biszkopt smarujemy masą dajemy ciasteczko smarujemy masą
wierzch smarujemy masą posypujemy płatkami
polewamy rozpuszczoną czekoladą
biszkopt smarujemy masą dajemy ciasteczko smarujemy masą
wierzch smarujemy masą posypujemy płatkami
polewamy rozpuszczoną czekoladą