Mój kanał na YouTube

Translate

Pieczeń z krokietami z ryżu

Pieczeń z krokietami z ryżu
Pieczeń z krokietami z ryżu

Składniki:
1 kg łopatki
sól pieprz tymianek
2 ząbki czosnku

Krokiety
20 dkg ryżu lub 2 woreczki
5 dkg boczku wędzonego
5 dkg masła
20 dkg sera żółtego
1 jajko
sól pieprz
olej
bułka tarta

Wykonanie:
umyte mięso nacieramy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem tymiankiem
zostawiamy w lodówce 2 godziny po tym czasie mięso obsmażamy 
podlewamy wodą dusimy około 2 godzin  pod przykryciem

Krokiety
ryż gotujemy na sypko Przepis tutaj
boczek kroimy w drobną kosteczkę podsmażamy
do zimnego ryżu dajemy boczek jajko 1/2 startego sera [ 1/2 sera kroimy w kostkę]
doprawiamy pieprzem solą 
masę dokładnie mieszamy
formujemy krokiety do środka dajemy kostkę sera
obtaczamy w bułce tartej smażymy z obu stron na złoty kolor