Łosoś z sałatką warzywną


Łosoś z sałatką warzywną
Łosoś z sałatką warzywną

Składniki:
2 filety z łososia
sól pieprz rozmaryn
2 ząbki czosnku
1 cytryna cukier

warzywa:
20 dkg fasolki
1 brokuł
3 marchewki
2 łyżki sezamu
olej

Wykonanie:
warzywa gotujemy 15 minut w osolonej wodzie z szczyptą cukru
opłukaną rybę osuszamy nacieramy solą pieprzem
zmiażdzonym czosnkiem skrapiamy sokiem z cytryny
dajemy do lodówki na 2 godziny
łososia gotujemy 15 minut w szybkowarze
łączymy olej z cukrem sokiem z cytryny solą pieprzem
warzywa polewamy sosemm posypujemy prażonym sezamem
rybę podajemy z warzywami dekorujemy plasterkami cytryny
 

Translate