Naleśniki meksykańskie
Składniki:
2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
sól
olej do smażenia
Farsz
1/2 kg mięsa mielonego
1/2 puszki kukurydzy
1/2 czerwonej papryki
1/2 puszki fasoli czerwonej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki ostrej papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
mleko wodę jajka mąkę sól miksujemy ciasto zostawiamy na 20 minut
smażymy naleśniki
Farsz
mięso mielone podsmażamy z pokrojoną cebulą
doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
podlewamy wodą aby mięso było zakryte dusimy 20 minut pod przykryciem
dodajemy odsączoną kukurydzę fasolę pokrojoną paparykę
koncentrat pomidorowy farsz gotujemy 10 minut
na usmażone naleśniki nakładamy farsz składamy
zapiekamy w 200 st posypujemy startym serem