Naleśniki meksykańskie


Naleśniki meksykańskieNaleśniki meksykańskie

Składniki:
1 szklanki mąki
1 jajko
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
sól olej

Farsz
1/2 kg mięsa mielonego
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki fasoli czerwonej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka ostrej papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz

Wykonanie:
mleko wodę łączymy z jajkami dodajemy mąkę sól miksujemy
ciasto zostawiamy na 20 minut po tym czasie
smażymy naleśniki na oleju
Farsz
mięso mielone podsmażamy z cebulą doprawiamy
solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
podlewamy wodą aby mięso było zakryte dusimy 20 minut
po tym czasie dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę
koncentrat pomidorowy farsz zagotowujemy
na usmażone naleśniki nakładamy farsz składamy
zapiekamy w 200 st posypujemy startym serem
 

Translate