Makaron tagliatelle
Składniki:
40 dkg makaronu
Sos
3 żółtka
1 szklanka śmietany 30 %
10 dkg sera żółtego
10 dkg wędzonego boczku
sól pieprz
Wykonanie:
makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody al dente odcedzamy
Sos
boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy
dolewamy śmietanę roztrzepanymi żółtkami
ugotowany makaron z niewielką ilością wody całość mieszamy
wierzch posypujemy startym serem
Składniki:
40 dkg makaronu
Sos
3 żółtka
1 szklanka śmietany 30 %
10 dkg sera żółtego
10 dkg wędzonego boczku
sól pieprz
Wykonanie:
makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody al dente odcedzamy
Sos
boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy
dolewamy śmietanę roztrzepanymi żółtkami
ugotowany makaron z niewielką ilością wody całość mieszamy
wierzch posypujemy startym serem