Gołąbki z kurczakiem w kapuście pekińskiej

Gołąbki z kurczakiem w kapuście pekińskiej



Gołąbki z kurczakiem w kapuście pekińskiej

Składniki :
1 kapusta pekińska
2 filety z kurczaka
2 woreczki ryżu
2 szklanki wywaru
1 cebula
2 ząbki czosnek
sól pieprz majeranek

Wykonanie:
ryż w woreczku gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
filety z kurczaka kroimy podsmażamy z cebulą i czosnkiem
podlewamy małą ilością wody dusimy 10 minut
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
mięso mielimy łączymy z ryżem farsz mieszamy
kapustę obieramy z liści gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie
nakładamy farsz na liście zwijamy gołąbki dajemy do rondla podlewamy wywarem
gotujemy 15 minut pod przykryciem gołąbki podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj
 

Translate